zaterdag 7 december 2013

Productie en verwerking van vuil water.

Voor mijn vuil-watertank heb ik 5 toevoeren , de wc, de gootsteen, de vaatwasser, de wasmachine en de douche. Al dat vuile water komt uiteindelijk tezamen in mijn vuilwater-reservoir.
Het vuilwater-reservoir, drie schotten zijn even verwijderd.

Het vuilwater-reservoir bestaat uit drie compartimenten (nummering van onder naar boven).
De (vermalings-)wc loost direct in compartiment 1. Het relatief schone water uit de douche,gootsteen, vaatwasser en wasmachine komen in een compartiment 5 dat ook het spoelwater voor de wc levert.
Het centrale compartiment 2,3,4 is via een overloop met het zwartwater 1- en het grijswater 5-compartiment verbonden.

In het centrale compartiment 2 krijgen we een aerobe-gisting, de bacteriƫn groeien op oude plastic flessendoppen die door een aquarium pompje van zuurstof worden voorzien. In theorie wordt het water hier schoner van, afwachten maar.


De pomp
De vuilwaterpomp (Aldi)
Omdat de Sanibroyeur spoelwater onder druk nodig heeft gebruik ik hiervoor een oude 12V pomp met drukschakelaar. Hij krijgt stroom via een (Chinese) omzetter (step-down) van een paar euro en water uit compartiment 5 (douchewater).
De ontvanger die de kleppen bediend











Als het reservoir vol is wordt al het vuile water uit compartiment 3 met een vuilwaterpomp gestort in een loos-put of gewoon in de natuur. Het is zeker niet viezer dan wat een koe produceert, dus moreel heb ik er geen bezwaar tegen.









Na het afpompen van het vuile water wordt de slang/reservoir schoongespoeld met water uit compartiment 5. Dit alles met een afstandsbediening uit China.








De schuifklep




Eigenlijk moet de afvoer officieel gebeuren via een schuif-klep, dus zit deze er ook op. Leuk voor als alle elektiek uitvalt.








Het (losse) schot met moer




Na de winter wordt de gehele tank schoongespoeld, dus nu ook compartiment 1,  met water uit compartiment 5, hiertoe kan het tussen schot met een  vleugelmoer (door de deksel) omhoog geschroefd worden. Al het zwarte water kan nu via de schuifklep geloosd worden en wordt dan gespoeld met het grijze water uit reservoir 5, natuurlijk kan het ook andersom via de pomp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten